De Lockdown, gevolgen en de realiteit

Ik word er zo moe van... van al die 'anti-lockdown' protesten/demonstraties.
Van die mensen die lekker dicht op elkaar gaan lopen en daarna klagen dat de arrestanten-bus te klein is om afstand te houden... Ik begrijp wel waaróm ze demonstreren, maar ik denk niet dat dát de oplossing is voor de situatie waarin we ons nu bevinden.

Wij MOGEN hier nog gewoon naar BUITEN, wandelen, fietsen, boodschappen doen, praten met elkaar (op 1,5 mtr kunnen mensen je nog steeds gewoon verstaan hoor).

Onze rechten worden niet afgenomen, we worden juíst beschermd ! En nee, ik ben niet 'blind' en ook geen schaap, maar gewoon een realist, met dierbaren die in zorgberoepen werken, ga éérst zelf maar eens kíjken op de IC's voordat je je grote mond opentrekt !

Nederland is niet het type om zich in een "dictatuur" te laten drukken, daar zijn we veel te vrijgevochten voor.

Gebeurt er een hoop wat ons niet verteld wordt, Ja. (Zie ook mijn column: 'Geloven is een hersenspinsel").
Zal ik me laten vaccineren met een nieuw vaccin ? Waarschijnlijk niet, ondanks dat ik onder een zogenoemde 'risicogroep' val.

Zou de lockdown anders kunnen zodat er minder economische schade is ? Vast wel, maar het zijn juíst die protesterenden en mensen die zich niet aan de gestelde coronaregels houden die ervoor zorgen dat dat niet gebeurd ! Door een paar van die rotte appels werden/worden de regels (handhaving/boetes) steeds strenger, denk daar maar eens over na.

Is het schrijnend dat bejaarden en stervenden zonder bezoek zitten, zeer zeker. Maar dat is niet alleen om hén te beschermen.

Vele ondernemingen zoeken oplossingen zodat ze nu tóch kunnen werken, mét inachtneming van de afstand- & hygiëneregels. Petje af.

De vindingrijkheid die nu naar boven komt om tóch dingen dóór te kunnen laten gaan, zij het op een andere manier, vind ik geweldig. Zoals bijv. de Quarantainer (om bejaarden te bezoeken), gewone restaurants waar je nu eten af kunt halen, schermen voor kassa's etc.etc. Is het ideaal ? Nee, maar we kunnen even niet anders.

Is de aarde bezig aan één grote schoonmaakactie ? Dat denk ik wel. Eens in de zoveel tijd gebeurt dat, als wij nietige mensjes het weer eens te bont gemaakt hebben.

Is het eerlijk ? Nee, maar wél de realiteit.

De één z'n dood is de ander z'n brood: waar de een eraan failliet gaat, wordt de ander nu (onverwacht) rijk. De economie is nu eenmaal een eeuwig fluctuerende lijn en zo hoort het ook. Winsten gaan van rechts naar links of andersom.

Ik zou óók graag zien dat dingen eerlijker verdeeld waren, maar 'geld' is nu eenmaal één vd machtigste drijfveren, helaas... Ikke Ikke Ikke en de rest kan stikken, de trieste realiteit, geld word nu eenmaal niet graag gedeeld.

Het is namelijk belangrijker dat je zelf de nieuwste limited edition Birkin van tientallen duizenden euro's aan je arm hebt hangen dan dat je de bijv. bijen redt die zorgen voor onze voedselketen. En hebben we nu echt al die 100000 restaurantjes en cafés nodig ?? Vroeger had je in een dorp één slager, één groenteboer, één bakker ed. Nu hebben wij minstens 3 bakkers, 2 slagers, meerdere supermarkten etc. Fijn, voor de keus en de marktwerking, maar nódig ?

Ik zie hartverwarmende initiatieven om elkaar te helpen, waar dan óók weer andere mooie en onverwachte dingen uitkomen.

Is de wereld eerlijk ? Nee, nooit geweest ook volgens mij. Tenminste.. de wereld misschien wel, maar de mensheid niet.

Armoede lijkt een bodemloze put, zolang we mensen niet leren hoe goed voor zichzelf te zorgen of reserves op te bouwen, zeker in andere landen, maar ik dwaal af...

Dit virus is nu eenmaal gearriveerd en we zullen moeten roeien met de riemen die we hebben, met oog voor de volksgezondheid !
Anders is er straks bijna geen Nederlander meer over...

Geplaatst in Gedichten en Gedachten.