Voor wie is Puur Alicia bedoeld ?

******* UPDATE *******

Ik ben officieel gestopt met mijn counseling praktijk


Deze site is begonnen als Puur Alicia, schrijver van columns en gedichten over hoogbegaafdheid & hoogsensitiviteit. Alles met als achterliggend idee: kennis en wijsheid vergaren, te delen en verbindingen te creëren  tussen geïnteresseerden en gelijkgestemden, èn om te strijden voor passend onderwijs !

Omdat ik naar aanleiding van deze columns regelmatig om steun/advies werd gevraagd heb (nu: had) ik besloten om raadgever te worden. Waarom 'Raadgever'? (= de letterlijke Nederlandse vertaling van Counselor) omdat ik titels als 'Coach' en 'Trainer' ondertussen met een korrel zout neem. Die titels betekenen niet per definitie dat de persoon ook echt verstand heeft van, in dit geval, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit. (It takes one to know one;). Mijn ondersteuning is veelzijdiger, gaat dieper en wordt niet beperkt door "standaard" voorschriften of "reguliere methodes".

Ik wil me graag inzetten voor het welzijn van hoogbegaafden.

Counseling laat mensen in hun waarde én ze behouden de autonomie, het doel van counseling is om mensen zelf te laten ontdekken waar hun krachten en valkuilen liggen, om ze te ondersteunen bij het worden van de beste persoon die ze kunnen zijn !

Wil je eerst eens even bekijken of ik hoogbegaafden en hoogsensitieven wel écht begrijp ? Lees dan mijn blogs.

In de afgelopen jaren heb ik een flink netwerk opgebouwd met een enorme diversiteit aan hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen, waaronder ook veel ondernemers en mensen uit het onderwijs waar ik een vinger aan de pols hou. Daarbij lees en leer ik natuurlijk voortdurend bij, ondertussen ben ik een ervaringsdeskundige te noemen en aanvullend heb ik de (hbo) opleiding tot Counselor gevolgd (BATC, CAT en NVST erkend). Counseling gaat dieper dan coaching en onderzoekt ook eventuele onderliggende problemen.

Omdat ik dus wars ben van nietszeggende titels en opgelegde methodes (ik strijd niet voor niets voor passend onderwijs;) en vaste stramienen hang ik ook geen specifieke richting, methode of gedachtengoed aan, maar adviseer ik -puur op gevoel en uit het hart- met jouw welzijn in gedachten.

Mijn persoonlijke missie is: Om meer begrip voor elkaar te kweken en altijd te blijven leren, óók over jezelf

  • Iedereen is uniek, iedereen is bijzonder
  • Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, een eigen karakter
  • Iedereen heeft een andere belevingswereld en achtergrond
  • Iedereen heeft sterke en minder sterke punten

Ik wil graag mensen nader tot zichzelf en tot elkaar brengen, naar elkaar laten luisteren.
Vijandschap, afgunst e.d. brengen ons niets, oprechtheid, begrip en liefde wel !

 

Ik wil mensen bewust maken van de 'problematiek' die hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit met zich mee -kunnen- brengen en het zwaarwegend belang van Passend Onderwijs aantonen.

Je vindt op deze site ook quotes en andere dingen die mij beroeren, interesseren en/of waarvan ik denk dat ze iemand tot steun kunnen zijn.