Alles is energie, de (hoog)gevoelige mens

Álles is energie

Einstein zei het al: ‘Alles is energie en zo simpel is het’.

Alles vibreert, resoneert, heeft een bepaalde frequentie en connectie. Zelfs als we stilstaan bewegen we nog, alles hangt samen en is verbonden, we zijn tenslotte ook allemaal ooit uit hetzelfde ontstaan…? Latent zit er nog zo veel ‘Oer’ in ieder mens en dat beïnvloedt ons handelen meer dan je denkt… Het schijnt dat zo'n 95% (!!) van ons handelen vanuit het onderbewustzijn gebeurt !

Iedereen weet dat ‘energie’* een vitale rol speelt in ons leven, maar toch… omdat het een niet tastbaar noch echt zichtbaar iets is, wordt de invloed van ‘energie(ën)’ door velen toch op eoa manier “ontkent”. *Ik gebruik de term ‘energie’ hier in de ruimste zin van het woord.

Het vervolg van Einstein’s quote:
‘Match de frequentie van de realiteit die je wilt en je kunt niet anders dan deze ontvangen, het kan niet anders. Dit is geen filosofie. Dit is Natuurkunde’.

Mindset heeft een enorme impact op je invloed om je eigen leven te kunnen “sturen” evenzo als echt Voelen.

Zo zijn er bijvoorbeeld mensen waar je wél graag in de buurt bent en mensen waar je niet graag bij in de buurt bent. Iederéén kan het voelen: als je iemand ontmoet die jou om onbekende redenen “niet ligt”, betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat die persoon op ‘een andere energiefrequentie zit’. Je zoekt als vanzelf al vrienden uit die beter met jouw energie resoneren. Net als dat er collega's zijn waarmee je niét zo graag werkt.

En hoe komt het dat bepaalde mensen jou kunnen enthousiasmeren/inspireren? Door hún energie die ze op jou overbrengen ! Het kan niet anders dan dat je merkt (bewust of onbewust) dat sommige mensen jouw energielevel naar beneden brengen en weer anderen het ‘upliften’.

Maar ‘energie’ zit niet alleen in mensen, het zit in álles ! Overal is positieve en negatieve energie, ionen, Yin & Yang. Zo zijn er ook plaatsen waar je je wél op je gemak voelt en plekken waar je je niét prettig voelt. Je kunt (onbewust) last hebben van de “frequentie/trilling” van bepaalde apparaten of machines om je heen en waarom is tijd doorbrengen in de natuur vaak juist heilzaam voor de mens ? En hoe komt het dat dieren heilzaam kunnen werken in bejaardenhuizen of ziekenhuizen ? *Nu durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen of dit ook voor niet-sensitieve personen geldt (al denk ik persoonlijk van wel, alleen zullen ze zich er niet of minder van bewust zijn).

Energieën (of residuen daarvan) zijn constant overal in & om ons heen en hebben invloed op ons.

Ik wilde mensen hier graag weer eens aan herinneren: 
Álle energie is kostbaar. Denk om jezelf, VOEL eens wat wèl of niét goed voor je is. Géven de mensen (of de ruimten) om je heen je energie of onttrekken ze het aan je ?

Geplaatst in Gedichten en Gedachten, Hoogbegaafd en Hoogsensitief.