Voor wie is deze site bedoeld ?

Deze site is begonnen als Puur Alicia, schrijver van columns en gedichten over hoogbegaafdheid & hoogsensitiviteit. Alles met als achterliggend idee: kennis en wijsheid te vergaren, te delen en verbindingen te creëren  tussen geïnteresseerden en gelijkgestemden, èn om te strijden voor passend onderwijs !

Omdat ik naar aanleiding van mijn veelgelezen (en geprezen:) columns regelmatig om advies werd gevraagd, heb ik besloten om raadgever te worden. Waarom 'Raadgever'? Omdat ik denk dat dat voor mij persoonlijk de lading het beste dekt en ik titels als 'Coach' en 'Trainer' ondertussen met een korrel zout neem. Die titels betekenen niet per definitie dat de persoon ook echt verstand heeft van, in dit geval, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit. (It takes one to know one ;). Mijn ondersteuning is veelzijdiger en wordt niet beperkt door "voorschriften".

Wil je eerst eens even bekijken of ik hoogbegaafden en hoogsensitieven wel écht begrijp ? Lees dan mijn blogs.

In de afgelopen jaren heb ik een flink netwerk opgebouwd met een enorme diversiteit aan hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen, waaronder ook veel ondernemers en mensen uit het onderwijs, waar ik een vinger aan de pols hou. Daarbij lees & leer ik natuurlijk voortdurend bij. Ik ben ondertussen ervaringsdeskundige te noemen.

Omdat ik wars ben van titels en opgelegde methodes (ik strijd niet voor niets voor passend onderwijs;) en vaste stramienen hang ik ook geen specifieke richting, methode of gedachtegoed aan, maar adviseer ik -puur op gevoel en uit het hart- met jouw welzijn in gedachten.

Je vindt op deze site ook quotes en andere dingen die mij beroeren, interesseren en/of waarvan ik denk dat ze iemand tot steun kunnen zijn.

Mijn persoonlijke missie is: Om meer begrip voor elkaar te kweken

  • Iedereen is uniek, iedereen is bijzonder
  • Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, een eigen karakter
  • Iedereen heeft een andere belevingswereld en achtergrond
  • Iedereen heeft sterke en minder sterke punten

Ik wil graag mensen nader tot elkaar brengen, naar elkaar laten luisteren.
Vijandschap en afgunst brengen ons niets, oprechtheid, begrip en liefde wel !

 

Ik wil mensen bewust maken van de 'problematiek' die hoogbegaafdheid en/ofhoogsensitiviteit met zich mee -kunnen- brengen en het zwaarwegend belang van Passend Onderwijs aantonen.