Psychologische hulp voor hoogbegaafden

Moed = Bijzonderling durven zijn in een wereld ingesteld op ‘doen als de rest’

Zoek jij als (vermoedelijk) hoogbegaafde mentale ondersteuning ?

Snel, zonder afspraak, ook 's avonds en door middel van chatgesprekken

De hoogsensitieve hoogbegaafde volwassene

  • Is waarschijnlijk nooit echt (h)erkend of ‘gezien’
  • Heeft wellicht zelfs gedacht dat ze "dom" waren
  • Heeft een intens gevoelsleven
  • Werkt nu vermoedelijk onder zijn/haar niveau

Deze hoogbegaafde volwassenen hebben het lastig in een wereld waar ze niet goed begrepen worden.

Ik ben er voor jou ! Om je beter in je vel te krijgen.

Als counselor ben ik een steunpilaar en vertrouwenspersoon, ik help mensen omgaan met dingen waar ze tegenaan lopen of help antwoorden te vinden op vragen waar zij mee rondlopen. Ik help helderheid scheppen in gevoelens en gedachten zodat je tot nieuwe inzichten kunt komen, zelf beslissingen kunt nemen en weer verder kunt ! De basis is zelfsturing en zelfactualisatie (= het beste uit jezelf halen;). Motto = Zelf doen, maar.. niet alléén.

De drempel naar een psycholoog of psychotherapeut is vaak hoog, counseling is dan een goed alternatief: een laagdrempelige, praktische en toegankelijke therapievorm. Praten met een counselor kan al na een paar sessies voldoende zijn om verbetering te zien.

Counseling laat mensen in hun waarde én ze behouden zelf de autonomie, het doel van counseling is om mensen zelf te laten ontdekken waar hun krachten en valkuilen liggen, om ze te ondersteunen en weer beter in hun vel te krijgen !

 

Hoe werkt Counseling bij Puur Alicia ?

Het zijn geen verplichte wekelijkse sessies maar een ad hoc optie waar je gebruik van kunt maken wanneer je het nodig hebt! Puur Alicia staat paraat om je op te vangen dmv therapeutische chatgesprekken.

Alicia luistert écht, onafhankelijk van alles en weet hoe het is om hoogbegaafd en hoogsensitief te zijn. Leeft zich in, bied mentale ondersteuning, werkt aan de mindset, stuurt op een positief zelfbeeld en geeft desgewenst advies dmv een makkelijk, snel toegankelijk en favoriet kanaal: de Chat !

Bij mij mag iedereen volledig zichzelf zijn, er wordt niet geoordeeld en vooral goed geluisterd.

*Het belangrijkste verschil tussen een Coach en een Counselor is: dat er ook naar eventuele onderliggende problemen gekeken wordt.
Counseling valt onder (gespreks)therapie en de counselor functioneert als therapeut.

 

Maak kennis met:

Maak kennis met (Puur) Alicia

‘Als hoogsensitieve hoogbegaafde weet Alicia als geen ander hoe het is om je een 'einzelgänger' te voelen’.

Door mijn diepgaande interesse in psychologie, filosofie, ervaring in het ondersteunen van (en leiding geven aan) mensen, als moeder van een uitzonderlijk hoogbegaafd kind en als blogger over deze onderwerpen, ben ik ondertussen een ervaringsdeskundige te noemen. Aanvullend heb ik de (hbo) studie tot counselor gevolgd  (BATC, CAT en NVST erkend) en hou ik doorlopend een vinger aan de pols bij mijn uitgebreide netwerk, een diversiteit aan hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen.

Ik bied mentale ondersteuning, een professioneel luisterend oor, (h)erkenning, desgewenst raad/advies en zal mijn natuurlijke talenten, inlevingsvermogen en levenslange ervaring als hoogsensitieve hoogbegaafde gebruiken om je bij te staan, beter in je vel te krijgen en te ondersteunen.

Ik werk -PUUR-, op gevoel en vanuit het hart met jouw welzijn in gedachten,
geef raad, als je daar behoefte aan hebt en ben, omdat ik alleen online werk, makkelijk bereikbaar.

Zou jij het fijn vinden om te praten met iemand die óók hoogbegaafd en hoogsensitief is, over wat je dwarszit of over die intense gevoelens? ('It takes one to know one';)

Mijn kracht is mijn oprechtheid, kwetsbaarheid, nieuwsgierigheid en wijsheid verkregen door zelfreflectie, veel analyseren en jarenlange zelfstudie. Ik heb een open-mind en zal niet snel iemand veroordelen. Qua communicatie ben ik zeer direct te noemen, ik relativeer graag met humor en... 'I don't beat around the bush', ik zou je best wel eens een spiegel voor kunnen houden. Ik gebruik daarbij mijn vaardigheden als counselor en geef eerlijk en oprecht mijn input met als doel je aan het denken te zetten. Daarbij zal ik altijd mijn positieve en creatieve inslag de boventoon laten voeren.

Kernwaarden 100%:  openheid, eerlijkheid, direct en oprecht communiceren zonder te veroordelen en wederzijds begrip stimuleren.

Het uitgangspunt is dat bovengenoemde waarden wederzijds zijn in de sessies.