Psychologische hulp voor hoogbegaafden

Moed = Bijzonderling durven zijn in een wereld ingesteld op ‘doen als de rest’

Zoek jij hulp voor je hoogbegaafde tiener?

Snel, zonder afspraak, ook 's avonds en door middel van chatgesprekken

Hoogsensitieve hoogbegaafde kinderen

  • Menig hoogbegaafd kind heeft het lastig gehad op de basisschool
  • Ze zijn niet (h)erkend, niet gezien, zijn gaan onderpresteren en/of gepest
  • De kans dat ze werkelijk passend onderwijs gehad hebben is klein
  • Al deze zaken kunnen tamelijk frustrerend werken op een hoogbegaafd kind wat gewoon vooruít wil !

En dan komen de tienerjaren...

De tienerjaren

De tienerjaren zijn vooral bedoeld om te leren hoe op eigen benen te gaan staan en de vleugels uit te slaan. En hoeveel ze ook van hun ouders houden en hoe vaak er ook gezegd wordt: 'Je kunt altijd bij ons terecht!' niet iedere tiener zal dit ook doen, kunnen of willen. Hier kunnen velerlei redenen voor zijn waaronder bijv.: hun gevoel van 'dit is privé, van mij en dat hoeven mijn ouders niet te weten' of 'ik schaam me ergens voor' tot 'ik heb geen zin in ruzie', 'ik wil ze niet kwetsen' of 'ik wil geen last zijn'.

Overal tegen afzetten is evenzo een onderdeel van de tienerjaren en dat hoort ook zo, dat is het natuurlijke proces om een zelfstandig individu te worden en los te komen van de ouders. Hoogbegaafde tieners kunnen zich af gaan zetten met de gedachten: 'ze verwachten te veel van me', 'ik zal ze eens laten zien wat autonoom betekent', 'ik ben nooit echt gezien' of 'er wordt niet naar me geluisterd'.

De tienerjaren voelen meestal aan als 'turbulent', hormonen razen door het lijf, eerste liefdes dienen zich aan, en ondertussen moeten ze proberen om zonder (al te veel) kleerscheuren door het Voortgezet Onderwijs heen te komen, terwijl ze waarschijnlijk nog niet eens goed weten wat ze later willen of allemaal zouden kunnen gaan doen.

 

Heb jij (of ben jij) een hoogsensitieve hoogbegaafde tiener die wel een steuntje in de rug kan gebruiken ?

Heb jij (of ben jij) een tiener met af en toe neerslachtige gedachten, omdat de wereld soms echt oneerlijk kan zijn, door pesten of simpelweg al moegestreden door de moeizame schooltijd? (*In het geval van een echte depressie/zwaardere klachten zal ik doorverwijzen).

Tieners zijn vaak gesloten maar willen van binnen gewoon serieus gehoord en gevalideerd worden met aandacht voor hun gevoelsleven.

Maak jij je zorgen over je tiener en wil je graag dat hij/zij ergens op een vertrouwde, professionele en bovenal veilige plek z'n verhaal kwijt kan?

Dan is Online Counseling een hele mooie en toegankelijke optie !

 

Praten met een counselor kan al na een paar sessies voldoende zijn om verbetering te zien !

Hoe werkt Counseling bij Puur Alicia ?

Het zijn geen verplichte wekelijkse sessies (waar je tiener waarschijnlijk geen zin (meer) in heeft, of toch alleen maar 'sociaal gewenste antwoorden geeft'..)  maar een ad hoc optie waar je gebruik van kunt maken wanneer je het nodig hebt! Puur Alicia staat paraat om je op te vangen dmv therapeutische chatgesprekken.

Alicia luistert écht, onafhankelijk van alles en weet hoe het is om hoogbegaafd en hoogsensitief te zijn. Leeft zich in, bied mentale ondersteuning, werkt aan de mindset, stuurt op een positief zelfbeeld en geeft desgewenst advies dmv een makkelijk, snel toegankelijk en favoriet kanaal onder jongeren: de CHAT !

Bij mij mag iedereen volledig zichzelf zijn, er wordt niet geoordeeld en vooral goed geluisterd.

Als counselor ben ik een steunpilaar en vertrouwenspersoon, ik help mensen omgaan met dingen waar ze tegenaan lopen of help antwoorden te vinden op vragen waar zij mee rondlopen. Ik help helderheid scheppen in gevoelens en gedachten zodat je tot nieuwe inzichten kunt komen, zelf beslissingen kunt nemen en weer verder kunt ! De basis is zelfsturing en zelfactualisatie (= het beste uit jezelf halen;). Motto = Zelf doen, maar.. niet alléén.

De drempel naar een psycholoog of psychotherapeut is vaak hoog en huisartsen hebben weinig tijd voor intensieve gesprekken, Counseling is dan een goede optie: een laagdrempelige, praktische en toegankelijke therapievorm.

Counseling laat mensen in hun waarde én ze behouden zelf de autonomie, het doel van counseling is om mensen zelf te laten ontdekken waar hun krachten en valkuilen liggen, om ze te ondersteunen en weer beter in hun vel te krijgen !

*Het belangrijkste verschil tussen een Coach en een Counselor is: dat er ook naar eventuele onderliggende problemen gekeken wordt.
Counseling valt onder (gespreks)therapie en de counselor functioneert als therapeut.

 

Maak kennis met:

Maak kennis met (Puur) Alicia

Puur Alicia

‘Als hoogsensitieve hoogbegaafde weet Alicia als geen ander hoe het is om je een 'einzelgänger' te voelen’.

Door mijn diepgaande interesse in psychologie, filosofie, ervaring in het ondersteunen van (en leiding geven aan) mensen, als moeder van een uitzonderlijk hoogbegaafd kind en als blogger over deze onderwerpen, ben ik ondertussen een ervaringsdeskundige te noemen. Aanvullend heb ik de (hbo) studie tot counselor gevolgd  (BATC, CAT en NVST erkend) en hou ik doorlopend een vinger aan de pols bij mijn uitgebreide netwerk, een diversiteit aan hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen.

Ik bied mentale ondersteuning, een professioneel luisterend oor, (h)erkenning, desgewenst raad/advies en zal mijn natuurlijke talenten, inlevingsvermogen en levenslange ervaring als hoogsensitieve hoogbegaafde gebruiken om je tiener of jou bij te staan, beter in je vel te krijgen en te ondersteunen.

Ik werk -PUUR-, op gevoel en vanuit het hart met jouw welzijn in gedachten,
geef raad, als je daar behoefte aan hebt en ben, omdat ik alleen online werk, makkelijk bereikbaar. Zie hier mijn werkwijze en tarieven

Wil je weten hoe Alicia zelf door de puberteit heen gekomen is ? Lees het hier: De puber-tijd van Puur Alicia

Zou jij het fijn vinden om te praten met iemand die óók hoogbegaafd en hoogsensitief is, over wat je dwarszit of over die intense gevoelens? ('It takes one to know one';)

Mijn kracht is mijn oprechtheid, kwetsbaarheid, nieuwsgierigheid en wijsheid verkregen door zelfreflectie, veel analyseren en jarenlange zelfstudie. Ik heb een open-mind en zal niet snel iemand veroordelen. Qua communicatie ben ik zeer direct te noemen, ik relativeer graag met humor en... 'I don't beat around the bush', ik zou je best wel eens een spiegel voor kunnen houden. Ik gebruik daarbij mijn vaardigheden als counselor en geef eerlijk en oprecht mijn input met als doel je aan het denken te zetten. Daarbij zal ik altijd mijn positieve en creatieve inslag de boventoon laten voeren.

Kernwaarden 100%:  openheid, eerlijkheid, direct en oprecht communiceren zonder te veroordelen en wederzijds begrip stimuleren.

Het uitgangspunt is dat bovengenoemde waarden wederzijds zijn in de sessies.